glazen deur

Glazen deuren

Glazen deuren geven meer lichtinval en van zonlicht wordt een mens gelukkig. Zie hier de belangrijkste reden om eens aan glazen deuren te denken. Deuren van glas geven behalve meer lichtinval ook meer openheid en hebben grote invloed op de sfeer in je huis. Bovendien is het gemakkelijker om je deuren te vervangen dan om voor grotere ramen te kiezen.

Hogere energienota

Voornaamste reden om glazen deuren te nemen is de lichtinval. Wist je wel dat elk mens simpelweg licht nodig heeft? Door daglicht voelt een mens zich prettiger en word je bovendien actiever. Het geeft je vitamine D. Uiteraard kun je ook met verlichting werken, maar dit levert je wel weer een hogere energienota op. Wil je een betere sfeer in je huis, dan doe je er dus heel goed aan om heel snel deuren van glas te laten plaatsen.

Weg met de gesloten deuren!

Als mensen graag meer daglicht in hun huis willen, wordt in eerste instantie vooral gedacht aan de ramen. Aan grotere ramen vooral, want ook zo krijg je immers meer lichtinval. Maar ja, de ramen zitten er nu eenmaal al in en het vervangen van grotere ramen is nogal een ingreep. Het is veel gemakkelijker voor glazen deuren te kiezen. Haal je gesloten deuren er uit en kies voor glazen deuren Zo stroomt het licht van de ene naar de andere kamer en zo krijgt elke woning ineens ook een opener karakter. Wens je toch enige vorm van privacy, kies dan voor deuren met mat glas, zoals je de keuze hebt uit meerdere soorten glas.

Facetglas en glas-in-lood

Je kunt het glas dat je in de deuren kiest naadloos aan laten sluiten bij je smaak en de rest van je zorgvuldig samengestelde interieur. Populaire soorten glas voor deuren zijn blank glas, blank facet glas en glas-in-lood. Het bekende glas-in-lood geeft een meer klassieke uitstraling, facet glas is glas dat aan de zijkant schuin is afgeslepen waardoor een fraaie rand langs het gewone glas ontstaat. Het is goed te weten dat zowel glas-in-lood als facetglas al het licht doorgeven. Kies je voor glazen deuren met mat glas, dan komt er iets minder licht door. Mat glas geeft daarentegen wel weer meer privacy, en ook dat is natuurlijk best belangrijk. Glazen deuren geven je huis een heel andere samenstelling en doet mensen bewezen goed. Met de verschillende glassoorten die beschikbaar zijn ben je in staat een deur op maat samen te stellen.

Meer informatie over glazen deuren en wanden vind je door hier te klikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *