Gitaarles

Gitaarles is echt onontbeerlijk als jij furore wilt maken in de gitaarwereld en later vaste gitarist van een bekende band wilt worden. Of als je ervan droomt later met je gitaar je geld te verdienen. Je kunt gitaarles nemen op de muziekschool, de gitaarschool of je kiest voor privéles. Ook thuis kun je de gitaarles voortzetten en heel veel oefenen. Want dit baart ook in de wereld van de gitaar kunst.

Word jij de nieuwe Jimi Hendrix?

Wie wil nou niet de nieuwe Jeff Beck, Angus Young, Mark King, Eric Clapton of Jimi Hendrix worden. Iedereen toch! Zij stelen de harten van miljoenen mensen met hun virtuoze gitaarspel. Maar ook zij volgden als kleine mannetjes gitaarles op de gitaarschool. Behalve talent is veel oefenen een basisvoorwaarde om door te breken met je gitaarspel.

De lessen moeten vooral heel plezierig zijn

Iedereen die de muzikale droom waar wil maken meldt zich nadat er een gitaar is gekocht aan voor gitaarles. Daar krijg je de eerste basisprincipes van gitaarspelen aangeleerd. In eerste instantie draait het vooral om plezier en moeten de lessen plezierig van aard zijn en idealiter krijg je gitaarles van een ervaren docent die zijn enthousiasme heel goed over kan brengen. Uiteraard krijg je vanaf het begin te maken met verschillende muziekstijlen, zoals alle docenten op hun eigen specifieke wijze lesgeven. Het is maar net wat het best bij jou past.

Oefen thuis zoveel mogelijk op je gitaar

Behalve de lessen is het ook en vooral een kwestie van thuis zoveel mogelijk oefenen op je gitaar. Daarbij is het van belang niet te snel te willen, maar altijd langzaam te beginnen. Wil vooral niet te snel en doe eerst de simpele dingen maar eens goed. Concentreer je goed, ook als je thuis oefent en laat je niet te snel afleiden door prikkels van buitenaf. Bovendien is het verstandiger om verschillende keren per dag te oefenen in plaats van heel lang achter elkaar. Bewezen is dat sessies van zo’n twintig minuten voldoende zijn. En van die sessies doe je er zo’n drie per dag.

Misschien sta je straks wel op de bekende muziekpodia in de wereld

Wellicht dat ook jij over een aantal jaren op de bekende muziekpodia in de wereld staat en het publiek imponeert met een virtuoze gitaarsolo, zoals Tony Iommi (Black Sabbath), Eddie van Halen, Keith Richards en Jimmy Page dat eerder al deden.

Gitaarles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *