Gitaarles

Als je serieuze plannen hebt om te leren gitaarspelen, neem dan gitaarles. Je kunt eventueel ook kiezen voor privé gitaarles. In dat geval word je een op een begeleid en leer je nog sneller de fijne kneepjes van het vak dat gitaarspelen heet.

Muziek en gitaarles goed voor je hersenen

Hoewel muziek zo goed als uit het onderwijs is verdwenen, blijft het voor kinderen aantrekkelijk om een instrument te bespelen en gitaarles te nemen. Behalve dat je door gitaarles te nemen mooie muziek maakt, is muziek toch al goed voor kinderen. Hun hersenen worden uitgedaagd en vaak gaan zelfs de schoolresultaten omhoog. Ook voor de motoriek is het zeer goed. Er zijn dus verschillende redenen waarom je voor gitaarles zou kunnen kiezen.

Gitaarles

Op speelse wijze maken kinderen kennis met de gitaar

Alle groten der aarde begonnen ooit met gitaarles en ook zij wisten aanvankelijk niet wat ze met de gitaar aan moesten en welke mogelijkheden een gitaar heeft. Hoe heet toch dat ding in je hand waarmee je soms speelt en hoe stel jij je gitaar eigenlijk goed af? Op speelse wijze worden de kinderen eigen met de gitaar; met de werking en de mogelijkheden. In eerste plaats is het verstandig om te zorgen dat je het instrument helemaal onder controle krijgt. Met regelmatig gitaarles lukt je dit snel. De docent zal bovendien al snel herkennen of er sprake is van talent en of jij de nieuwe Jimi Hendrix of Mark King (Level 42) bent. Gelukkig zijn er ondanks de opmars van elektrische muziek nog steeds bands met mensen die met de gitaar het publiek in vervoering brengen.

Heb je talent? Kies dan voor privé gitaarles

Aanvankelijk worden tijdens gitaarles eenvoudige deuntjes aangeleerd, die gaandeweg steeds verder worden uitgebreid. Blijkt dat je een talentvol gitaarspeler kunt worden, dan is het nemen van privé gitaarles een serieuze optie. Door een op een begeleiding wordt nog sneller progressie gemaakt en zet je sneller stappen op weg naar een flitsende muziek carrière. Zoals gezegd is muziek erg goed voor de ontwikkeling van een kind. Zo wordt beweerd dat door het ongeboren kind naar barokmuziek te laten luisteren, de hersenen zich beter ontwikkelen. De motoriek wordt beter en als je kinderen ook meteen na de geboorte confronteert met deze muziek, dan zal een kind zich sneller ontwikkelen. Voldoende reden dus om je kind op gitaarles te doen, door gitaarles zal hij of zij zich sneller gaan ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *